Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ: ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ PCR ΣΤΑ 26 ΕΥΡΩ ΚΑΙ RAPID ΣΤΑ 4 ΕΥΡΩ - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Ο δήμος Θέρμης παρέχει δωρεάν μοριακά τεστ για το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων - Συμφωνία και για PCR στα 26 ευρώ και rapid στα τέσσερα ευρώ.

Σε μοριακά τεστ ανίχνευσης covid-19 υποβλήθηκαν σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Θέρμης στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που κάνει ο δήμος με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι έγιναν στο Κέντρο Cοvid του δήμου, από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος.

Μέσω αυτής της συνεργασίας ο δήμος Θέρμης παρέχει δωρεάν μοριακά τεστ (PCR) για το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων, όπως έκανε άλλωστε από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο δήμος Θέρμης διασφάλισε το διαγνωστικό κέντρο το οποίο θα διενεργεί στο εξής τα δωρεάν τεστ για τους δημοτικούς υπαλλήλους, να κάνει ελέγχους στην τιμή των 26 ευρώ για τα PCR τεστ και των 4 ευρώ για τα rapid τεστ:

1.  για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του δήμου Θέρμης καθώς και για τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού, σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος. Ειδικότερα, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για τους οποίους το σχολείο τους κρίνει αναγκαίο να υποβληθούν σε τεστ, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος, θα μπορούν να κάνουν PCR τεστ στην τιμή των 26 ευρώ ή rapid τεστ στην τιμή των 4 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους συγγενείς πρώτου βαθμού (γονείς, αδέλφια, παιδιά) όσων μαθητών ή εκπαιδευτικών διαγνωστούν θετικοί στους ελέγχους.

2. για τους συγγενείς πρώτου βαθμού των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί σε PCR τεστ.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο διαγνωστικό κέντρο:
Covid Test Point, Υγεία κατ’ Οίκον
Οδός: Καπετάν Χάψα 54, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986587582

Στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο μπορεί οποιοσδήποτε μαθητής/τρια ή εκπαιδευτικός να κάνει PCR τεστ στην τιμή των 30 ευρώ ή rapid τεστ στην τιμή των 4 ευρώ, ασχέτως εάν δεν ζητείται από το σχολείο τους.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ο δήμος Θέρμης, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ενέσκηψε η πανδημία, εκπόνησε σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του, όσο και την προστασία των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των δημοτών του. Μέρος αυτού του σχεδίου μας ήταν ο αποτελεσματικός έλεγχος της διασποράς του κορωνοϊού, με συνεχή τεστ. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ για τη διενέργεια δωρεάν μοριακών τεστ σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους μας και έως σήμερα έχουν γίνει περίπου 2.000 τεστ.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ γίνονται κάθε βδομάδα δωρεάν rapid τεστ για τους πολίτες, σε διάφορα σημεία του δήμου Θέρμης.

Από χθες Δευτέρα, ο δήμος μας συνεργάζεται με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο οποίο οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν να κάνουν δωρεάν τεστ. Παράλληλα, όμως, εξασφαλίσαμε να υπάρχει η δυνατότητα για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δήμου μας να κάνουν μοριακά τεστ στην τιμή των 26 ευρώ. Αυτό θα ισχύει και για όλους τους συγγενείς πρώτου βαθμού, δηλαδή για γονείς, αδέλφια κ.λπ., μαθητών ή εκπαιδευτικών, καθώς και δημοτικών υπαλλήλων που θα βρίσκονται θετικοί στην Covid-19».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ