Skip to main content

Δήμος Θέρμης: Ελληνοσουηδική συνεργασία για τη Δια Βίου Μάθηση

Συμφωνία για δημιουργία ενός δικτύου δήμων, αλλά και άλλων φορέων με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στο πεδίο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού

Συνάντηση με ακαδημαϊκούς από τη Σουηδία, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης, είχε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών, για την ενίσχυση του θεσμού της εκπαίδευσης ενηλίκων και ευρύτερα της Δια Βίου Μάθησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διερευνήθηκαν τρόποι ανάπτυξης συνεργασιών με Δήμους της Σουηδίας και άλλων Δήμων της Ε.Ε., που θα έχουν σαν στόχο τη μεταφορά και την εφαρμογή καλών πρακτικών με καινοτόμο χαρακτήρα στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης.

Οι ακαδημαϊκοί Πέτρος  Γουγουλάκης , Lars Naeslund,  Kenneth Abrahamssonκαι Robert Hoghielm από τη Σουηδία και η αντιπροσωπεία του Δήμου Θέρμης αποτελούμενη από τους: Θανάση Σαρακίνο, Ελένη Μαλούπα, Δημήτρη Γουδίρα και Ανδρέα Οικονόμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, συμφωνήσαν στην πρώτη φάση της συνεργασίας τους να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δήμων, αλλά και άλλων φορέων με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στο πεδίο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.