Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν σε περιοχές του δήμου Θέρμης, καθιζήσεις στο οδόστρωμα - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση σε περιοχές του δήμου Θέρμης.

Διαβάστε - Μπλακ-άουτ σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook, πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, σε ορισμένα σημεία προκλήθηκαν και καθιζήσεις του οδοστρώματος, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της περιοχής.Η ΔΕΥΑ Θέρμης με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους καταναλωτές ότι λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος από βλάβη της ΔΕΗ στην Ενότητα Μίκρας, δημιουργήθηκε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιοστασίων σε Τριλοφο και Καρδία με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ατην υδροδότηση στις δύο Κοινότητες και συγκεκριμένα σε κατοικίες που βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα.Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ σταδιακά θα αποκατασταθεί και η υδροδότηση των περιοχών αυτών.Η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας Θέρμης συνιστά υπομονή, ψυχραιμία, μεγάλη προσοχή και όχι ασκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία του δήμου συνιστά σε όλους:

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
- Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.

Φωτογραφίες - Κατερίνα Θεοδώρου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ