Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέα... ευέλικτα οχήματα στον στόλο καθαριότητας (vid)

Νέα μικρά απορριμματοφόρα που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε στενούς δρόμους απέκτησε μεταξύ άλλων ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Με 25 νέα οχήματα διαφόρων τύπων ενισχύθηκε ο στόλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του δήμου έχει ήδη παραλάβει οχτώ ηλεκτρικά οχήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν πλυστικά μηχανήματα και τέσσερα είναι για αποκομιδή της ανακύκλωσης και άλλα οχτώ δορυφορικά οχήματα δορυφόρους που είναι για τα ογκώδη.

Επίσης, προμηθεύτηκε τέσσερα μικρά απορριμματοφόρα, που έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στα στενά, τρία μικρά οχήματα για το άδειασμα των καλαθιών απορριμμάτων της Νέας Παραλίας και δύο μικρά λεωφορεία για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών. Τον νέο στόλο των οχημάτων επιθεώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκου Ζεϊμπέκη.

«Οι ανάγκες της πόλης μας δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, αν δεν υπήρχε αυτός ο εξοπλισμός. Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της διοίκησής μας δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στον εξοπλισμό. Ήδη μετράμε με τα οχήματα που βλέπετε 65 νέα οχήματα για την καθαριότητα και γύρω στα 49 στις άλλες υπηρεσίες. Αυτά είναι σε λειτουργία. Βλέπετε σήμερα 25 οχήματα που είναι από ειδικά απορριμματοφόρα με εξοπλισμό για τους υπόγειους κάδους μέχρι ηλεκτρικά και τετράκυκλα τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τρίκυκλα της νέας παραλίας, τα οποία πλέον αποστρατεύονται, ειδικά οχήματα για τους παιδικούς σταθμούς – λεωφορειάκια, οχήματα δορυφορικά για την Άνω Πόλη, για τα στενά, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση που προχωράει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι τα νέα οχήματα είναι πλέον εργαλεία στα χέρια των εργαζομένων, αλλά και τα μέσα για να είναι η πόλη πολύ πιο καθαρή και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της διοίκησης συνεχίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. «Δεν τελειώσαμε. Θα πάμε σε καδοπλυντήρια, θα πάμε σε όλα τα οχήματα που χρειάζονται, έτσι ώστε η πόλη να έχει όλον αυτόν τον εξοπλισμό για να είναι κάθε μέρα και καθαρότερη», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο παίζουν «οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που σε δύσκολες συνθήκες, με πανδημία, με κρύα, με χιόνια, με καύσωνες ήταν έξω στην πόλη. Θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι όλοι μας, από εμένα μέχρι τον κάθε εργαζόμενο του δήμου, βρισκόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια να ανατάξουμε το πρόβλημα της καθαριότητας».

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, τα ηλεκτρικά οχήματα και οι δορυφόροι θα αντικαταστήσουν τα οχήματα που είναι ηλικίας 10 – 15 χρόνων και ειδικά τα τρίκυκλα. Επίσης, επισήμανε ότι τα τέσσερα μικρά απορριμματοφόρα είναι για γειτονιές με πολύ μικρά στενά, για να μην κουβαλούν οι υπάλληλοι τους κάδους 50 – 100 μέτρα μέχρι το απορριμματοφόρο και μετά να τους γυρνούν στη θέση τους. Για τα δύο μικρά λεωφορεία ανέφερε ότι είναι υπερσύγχρονα με μπάκετ καθίσματα και παιδικά καθίσματα.

«Είναι στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και πιο γρήγορα και πιο άνετα. Φυσικά, όπως όλοι οι δήμοι έτσι και ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει κάποιες ελλείψεις σε προσωπικό, οπότε αυτές τις ελλείψεις προσπαθούμε να τις καλύψουμε με τα οχήματα και να λιγοστέψουμε τα χέρια που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπέκης και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και νέες προμήθειες που αφορούν σε τράκτορες, υδροφόρες και σάρωθρα. «Εξελισσόμαστε συνέχεια και πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο να εξελιχθεί και να βελτιωθεί η υπηρεσία», κατέληξε.