Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Άλλαξε ο διαχειριστής στο υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, εγκαταστάθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ ο νέος διαχειριστής, η εταιρεία “Υπηρεσίες πάρκινγκ και Σία ΕΕ”

Έπειτα από τρεις διαγωνισμούς, δύο εκ των οποίων είχαν κηρυχτεί άγονοι, αλλά και μπόλικες προστριβές μεταξύ της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας η οποία διαχειριζόταν το υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, σήμερα, ο σταθμός αυτοκινήτων άλλαξε διαχειριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στις 11 το πρωί, εκπρόσωπος της εταιρείας “Δομοτεχνική ΑΕ” παρέδωσε τα κλειδιά του πάρκινγκ στους δύο δικαστικούς επιμελητές που ήταν παρόντες. Από πλευράς δήμου δεν έδωσε κανείς το “παρών”, ούτε από μέρους της διοίκησης, ούτε και από την επιτροπή παραλαβής που είχε οριστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να προχωρήσει ο δήμος στη διοικητική αποβολή του προηγούμενου διαχειριστή καθώς δεν είχε υπάρξει δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της “Δομοτεχνικής” για την παράδοση και παραλαβή του πάρκινγκ. Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης, την περασμένη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε το πρωτόκολλο της διοικητικής αποβολής του προηγούμενου διαχειριστή το οποίο κοινοποιήθηκε στη “Δομοτεχνική” με δικαστικό επιμελητή την περασμένη Δευτέρα. Κατόπιν αυτού ορίστηκε ημερομηνία παράδοσης η 27 Οκτωβρίου.

Έτσι, σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της “Δομοτεχνικής” παρέδωσε τα κλειδιά του πάρκινγκ στους δύο δικαστικούς επιμελητές που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ωρών που απαιτήθηκαν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ο σταθμός παρέμεινε κλειστός, με περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας να έχουν αποκλείσει τις εισόδους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αργά το μεσημέρι, εγκαταστάθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ ο νέος διαχειριστής, η εταιρεία “Υπηρεσίες πάρκινγκ και Σία ΕΕ” η οποία είχε πλειοδοτήσει στον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό που είχε γίνει στις 8 Ιουνίου 2021. Μάλιστα ήταν η μοναδική εταιρεία η οποία είχε καταθέσει προσφορά. Η σύμβαση παραχώρησης είχε υπογραφεί στις 5 Αυγούστου.