Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανακοινώθηκαν Λεκάκης και αντιδήμαρχοι - Τα μηνύματα Ζέρβα

Το μήνυμα που έστειλε στους συνεργάτες του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τις αναταράξεις στη διοίκηση από την υπόθεση εμβολιασμών

Το όνομα για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης καθώς και των δύο προσώπων που μπαίνουν στο σχήμα διοίκησης ανακοίνωσε επίσημα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διευρυμένη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής την οποία συγκάλεσε.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα προταθεί ο Πέτρος Λεκάκης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Κοσμοπούλου και του Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Νεολαίας ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης - Κλείδωσε ο Λεκάκης για πρόεδρος - Οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι

Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ θα αναλάβει η Ναταλία Βαρσάμη, ενώ η προεδρία του Κέντρου Πολιτισμού θα περάσει στα χέρια του Στέφανου Γωγάκου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ζέρβας, μια εβδομάδα μετά τις αναταράξεις στο δημαρχιακό μέγαρο από την υπόθεση εμβολιασμών εκτός σειράς, έστειλε μήνυμα ενότητας και απευθυνόμενος στους συνεργάτες του ζήτησε «πολιτική συνοχή, για να κερδίζουμε τις πολιτικές μάχες».

Τόνισε ότι «η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι προσηλωμένη σε έναν στόχο: να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Θεσσαλονικέων και να αναβαθμίσει την πόλη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε έναν μίνι απολογισμό όσων μέχρι σήμερα πέτυχε η δημοτική αρχή, μιλώντας παράλληλα για σειρά μεγάλων παρεμβάσεων που δρομολογούνται, από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της Αριστοτέλους μέχρι το πρόγραμμα αναπλάσεων που προωθείται στις γειτονιές.

«Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και οφείλουμε να περάσουμε από επάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.