Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανοιχτό κάλεσμα από την «Πόλη Ανάποδα» για πρόγραμμα «από τα κάτω»

Το κάλεσμα της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» στους Θεσσαλονικείς για τη διαμόρφωση του προγράμματός τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023

Ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες για τη διαμόρφωση του προεκλογικού της προγράμματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και διαβουλεύσεις, απευθύνουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πόλη Ανάποδα» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου το 2023.

«Το δικό μας σχήμα είναι μια συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει η πόλη. Δώσαμε αυτά τα τρία χρόνια το στίγμα των απόψεών μας, των προτεραιοτήτων μας και του τρόπου δράση μας», σημείωσε ο Νίκος Νικήσιανης μέλος του Συντονιστικού της Πόλης Ανάποδα, τονίζοντας ότι η μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η πόλη πρέπει να ξεκινάει από ένα πρόγραμμα με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις.

Όπως σημείωσε , το σημερινό κάλεσμα ουσιαστικά σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής τους δραστηριότητας. «Ξέρουμε ότι οι δικές μας δυνάμεις δεν αρκούν από μόνες τους και κάνουμε αυτό το ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες να συνδράμουν μαζί μας, να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες για ένα τεκμηριωμένο, ριζοσπαστικό και καινοτόμο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Νικήσιανης. Ήδη, όπως ανέφερε, αρκετά άτομα από πολλούς κοινωνικούς χώρους, καθηγητές, συνδικαλιστές, μέλη κινημάτων, έχουν δείξει διάθεση για συνεργασία.

«Προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να ανοίξουμε ουσιαστικά τις πόρτες του σχήματος σε μια ανοιχτή διαδικασία για τη δημιουργία ενός «προγράμματος από τα κάτω», για τις ανάγκες των πολλών με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Τους καλούμε να συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικασία και να ενισχύσουν με τις δυνάμεις για το προεκλογικό πρόγραμμα της Πόλης Ανάποδα», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Λουκία Αργυριάδου.

Το πρόγραμμα έχει ήδη χωριστεί σε επτά μεγάλες θεματικές ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης, πάνω στις οποίες θα δουλέψουν από κοινού ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστεί το πρόγραμμα της παράταξης.

Τα δυο μέλη του συνδυασμού στη σημερινή συνέντευξη Τύπου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στις εκλογές του 2023 το σχήμα θα δυναμώσει. «Πιστεύουμε, ότι κάνοντας αυτό το άνοιγμα και πατώντας πάνω στη συλλογικότητα που έχουμε κατοχυρώσει, θα είμαστε η μικρή ή η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικήσιανης.

Μιλώντας για τα όσα διαδραματίζοντας στον δήμο η κ. Αργυριάδου έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. «Τους εγκαλούμε συνεχώς για αποφάσεις που λαμβάνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουν», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η διοίκηση Ζέρβα εξυπηρετεί μόνο την κοινωνική τάξη στην οποία απευθύνεται. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε για τις ανάγκες των πολλών», ανέφερε η κ. Αργυριάδου.