Skip to main content

Εργαζόμενοι δήμου Θεσσαλονίκης: Ολιγωρία διοίκησης για το νέο κρούσμα

Γνώριζε το κρούσμα από το απόγευμα της Τρίτης, αλλά δεν δεν πήρε πρωτοβουλία και δεν έδωσε εντολή να κλείσει το μηχανουργείο, υποστηρίζει η ΔΑΣ

Ολιγωρία στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης καταλογίζει η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του δεύτερου κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ, η διοίκηση αν και γνώριζε το κρούσμα από το απόγευμα της Τρίτης δεν πήρε πρωτοβουλία και δεν έδωσε εντολή να κλείσει ο χώρος του μηχανουργείου και να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

«Θεωρούμε θετική ενέργεια την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε εργαζόμενους του συγκεκριμένου χώρου και του αμαξοστασίου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ-σύμφωνα με πληροφορίες πάρθηκαν 200 δείγματα. Ήταν κάτι που ζητούσαμε εδώ και καιρό. Από τη μία όμως,  σε δηλώσεις τους στελέχη της διοίκησης είπαν ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας σε όλα τα εργοτάξια-αυτό μας είπε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στη συνομιλία που είχαμε, κάνοντας λόγω για ελέγχους σε 1400 εργαζόμενους-και από την άλλη διαβάζουμε σε μέσα ενημέρωσης ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν σε χώρους του δήμου μέχρι και την Παρασκευή. Δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουν να κάνουν σε αυτό τον χρόνο τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας, πολύ δε περισσότερο  και σε συναδέλφους άλλων υπηρεσιών», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Μάλιστα η παράταξη προτείνει να απαιτηθεί η πραγματοποίηση μαζικών τεστ όχι μόνο στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες.

«Όπως και προτείνουμε, σε περίπτωση που παρουσιαστεί νέο κρούσμα σε χώρο εργασίας και η διοίκηση του δήμου δεν κλείσει άμεσα τον χώρο, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ο χώρος να κλείνει με απόφαση του σωματείου. Απέναντι στην ολιγωρία και στην ανεπάρκεια κυβέρνησης και εργοδοσίας, που μόνο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών γνωρίζουν καλά, οι εργαζόμενοι με τη δράση μας να υπερασπίσουμε την υγεία και την ασφάλεια και τη δική μας και των οικογενειών μας», καταλήγει η ΔΑΣ.