Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαψεύδει ότι περισυλλέγει αδέσποτα λόγω κορωνοϊού

Αναστάτωση με ανάρτηση που αναφέρει πως ο δήμος Θεσσαλονίκης περισυλλέγει αδέσποτα γιατί θεωρεί πως μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Σάλος έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με ανάρτηση σε φιλοζωική ιστοσελίδα που διακινείται μέσω κοινωνικών δικτύων και περιέχει εσφαλμένο περιεχόμενο για πρόσληψη περισυλλογέα από τον δήμο Θεσσαλονίκης λόγω δήθεν μετάδοσης κορωνοϊού από αδέσποτα.

Πρόκειται για ανάρτηση που αναφέρει πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προσλάβει περισυλλογέα με την αιτιολογία πως τα αδέσποτα είναι επικίνδυνα για διασπορά κορωνοϊού. Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση έχει προστεθεί φωτογραφία αρχείου που δείχνει σκύλους σε κλουβιά.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η είδηση εξόργισε χιλιάδες φιλόζωους που ξεκίνησαν να κοινοποιούν το θέμα.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, μιλώντας στο skai.gr, διέψευσε κατηγορηματικά το συμβάν και εξήγησε πως πρόκειται στην ουσία για παράταση δύο προσλήψεων περισυλλογέων που είχαν γίνει την περίοδο της καραντίνας.

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως σε καμία των περιπτώσεων ο δήμος δεν πιστεύει ότι τα αδέσποτα ζώα είναι φορείς του covid-19 και τον μεταδίδουν.

«Τα δύο άτομα της περισυλλογής προσελήφθησαν λόγω του covid-19 πριν από περίπου 4 μήνες γιατί είχε παρατηρηθεί αδέσποτα ζώα λόγω έλλειψης σίτισης να παρουσιάζουν μία επιθετικότητα» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε: «Προσλάβαμε λοιπόν αυτό το προσωπικό, καταρχάς για να τα σιτίσουμε, εξαιτίας της έλλειψης σίτισής των την περίοδο της καραντίνας σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό και κατά δεύτερο λόγο για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα ζώα τα οποία εκδήλωναν μία επιθετική συμπεριφορά. Ο λόγος για τον οποίον προσλαμβάνουμε ξανά αυτά τα άτομα χρησιμοποιώντας σχετική εγκύκλιο, είναι για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα ζώα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και να υπάρχει έτσι ένας μεγαλύτερος χρόνος αναπροσαρμογής αυτών με τα καινούργια δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην κυκλοφορία κλπ.»