Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η εκδήλωση με θέμα την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών και τον ρόλο των ΣΕΜΠ στην επίτευξη της ομαλής συμπερίληψης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στις 18:00, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγράμματος HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και νέος Πρόεδρος του ΣΕΜΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.