Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εντείνονται οι κινήσεις των υποψηφίων

Τι προγραμματίζουν Ζέρβας, Βούγιας-Νυφούδης, Ταχιάος και Πρωτοβουλία. Παίρνει «φωτιά» το προεκλογικό σκηνικό στον κεντρικό δήμο.

Σε φουλ ρυθμούς μπαίνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, την ώρα που φαίνεται σταδιακά να κλείνει το παζλ των υποψηφιοτήτων, με κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον χώρο της κεντροαριστεράς πλέον να οριστικοποιούνται τις επόμενες μέρες.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επέλεξε σήμερα να βρεθεί κοντά στους ΠΑΟΚτσήδες, μέσω... Λονδίνου. Ο κ. Ζέρβας μετέβη στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το ματς Τσέλσι – ΠΑΟΚ, αφού είναι γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, ενώ έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και τις παρεμβάσεις του δια του Τύπου για τα ζητήματα της πόλης. Στον προγραμματισμό του είναι η στελέχωση του ψηφοδελτίου του, που συνεχίζεται, ενώ ήδη προετοιμάζει το προεκλογικό του γραφείο στην οδό Βενιζέλου (πάνω από το «Ούζου Μέλαθρον»), το οποίο θα εγκαινιάσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Χτες Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης είχαν συνάντηση στο «Αφάν Γκατέ» με περίπου 40 στελέχη που στηρίζουν την «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» προγραμματίζουν την παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξής τους, στις 11.30' το πρωί.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Ταχιάος παρουσιάζει στο «Οβάλ» το λογότυπο και το όνομα του συνδυασμού του, ενώ θα καταθέσει στους δημοσιογράφους και τις βασικές θέσεις του για τη δημαρχία.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει η δημοτική παράταξη της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη, για να συζητήσει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον υποψήφιο που θα στηρίξει η παράταξη για το δήμο Θεσσαλονίκης. Τη συνέχεια δηλαδή της «Πρωτοβουλίας» στη νέα εποχή ή έστω τη σύνταξή της με κάποια συγκεκριμένη επιλογή.

Σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης πάντως έκανε την πρώτη εκ των συναντήσεών του με τους υποψήφιους δημάρχους και μετά την... αναβολή της συνάντησης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε με τον Μάκη Κυριζίδη. Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο της συνεννόησης που επιδιώκει ο δήμαρχος και της συναίνεσης, με δυνάμεις που θεωρεί ότι θα μπορούσαν να συμπράξουν με την Πρωτοβουλία.