Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Fake news οι δήθεν απομακρύνσεις αδεσπότων

Ο δήμος διαψεύδει απομακρύνσεις αδέσποτων και τονίζει πως προχώρησε σε απομάκρυνση μόνο δύο επιθετικών σκύλων που παραδόθηκαν σε φιλόζωους.

Στην κατηγορηματική διάψευση καταγγελιών που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί δήθεν παράτυπης απομάκρυνσης αδέσποτων σκύλων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με αρμοδιότητες για την προστασία των αδέσποτων ζώων Σωκράτης Δημητριάδης.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας με μέριμνα του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν απομακρυνθεί μόνον δύο σκυλιά από την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα έπειτα από επιθέσεις -εκ των οποίων μάλιστα οι τρεις σε μικρά παιδιά» σημειώνει ο δήμος και προσθέτει: «Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση με υπεύθυνη δήλωση των φιλόζωων που τα περιέθαλπταν τα συγκεκριμένα ζώα παραδόθηκαν σε αυτές προς φιλοξενία για δύο εβδομάδες, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό την υιοθεσία τους».

Οποιαδήποτε άλλη φήμη περί αδιάκριτης επέμβασης και επιχείρησης συλλογής αδεσπότων είναι ψευδής, τονίζει ο δήμος. «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι απαράδεκτη κι ως δήμος Θεσσαλονίκης επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.