Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η γκάφα με το κολατσιό και η αναζήτηση ευθυνών

Προκαλεί εντύπωση πώς ένα τόσο λεπτό θέμα το οποίο αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πέρασε κάτω από τα ραντάρ της αρμόδιας αντιδημάρχου

Γράφει ο Σαλονικιός

Το ένα ζήτημα είναι η απαράδεκτη δήλωση, αυτή καθ' αυτή, με την οποία ζητούσαν από γονείς να βγάλουν φόρα παρτίδα την ανέχειά τους, εκλιπαρώντας κολατσιό για το παιδί τους. Το δεύτερο είναι τα σχεδόν ανύπαρκτα αντανακλαστικά τα οποία επέδειξε η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμητρα Ακριτίδου να μαζέψει εγκαίρως το θέμα, πριν αυτό πάρει διαστάσεις.

Το έντυπο με την πρωτοφανή δήλωση – ομολογία από μέρους των δύστυχων γονέων πως δεν τους περισσεύουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών τους, κυκλοφορούσε στα σχολεία. Το διένειμαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προκειμένου να εξακριβωθεί σε ποια παιδιά θα πρέπει να δοθεί το κολατσιό, καθώς τα κονδύλια δεν έφταναν για όλους. Βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δήμος Θεσσαλονίκης μοιράζει δεκατιανό σε ορισμένους από τους μαθητές που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες. Ήταν όμως, η πρώτη φορά που αυτό έγινε με τόσο χοντροκομμένο και άστοχο τρόπο.

Ακολούθησε η καταγγελία εκ μέρους της Κατερίνας Νοτοπούλου το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο και πλέον, για να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, όταν η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου αποφάσισε να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωση.

Μαθαίνω ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναζήτησε ευθύνες όταν έσκασε η υπόθεση. Βεβαίως, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτές φτάνουν έως το επίπεδο των υπηρεσιακών παραγόντων. Αυτοί, μου λένε από το δημαρχείο, ευθύνονται για το περιεχόμενο της δήλωσης. Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω ωστόσο, δεν παύει να προκαλεί εντύπωση πώς ένα τόσο λεπτό θέμα το οποίο αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πέρασε κάτω από τα ραντάρ της αντιδημάρχου και της διοίκησης εν γένει. Κι επίσης, πώς είναι δυνατόν να το αφήσεις να σέρνεται για ένα και πλέον εικοσιτετράωρο όταν το σφάλμα είναι τόσο εξόφθαλμο.