Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για τη διαβούλευση για τους κοινόχρηστους χώρους

Πρόσκληση στους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής

Κάλεσμα στους πολίτες και στους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη νέα κανονιστική απόφαση για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης απευθύνει ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής.

«Ξεκινά ένας διάλογος για την ευταξία στην πόλη. Δεν λέμε ότι κατέχουμε το θέσφατο της μίας και μοναδικής αλήθειας. Δεδομένων των συγκυριών θεωρούμε ότι προτείνουμε το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, καθώς και για τον βαριά πληττόμενο εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης μας. Καλώ τους πολίτες, τους επαγγελματίες και κάθε συλλογικότητα να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαβούλευση. Ευχής έργον θα ήταν να καλούσα όλους εσάς σε ένα αμφιθέατρο και να τα συζητούσαμε δια ζώσης, αλλά η υγειονομική κατάσταση δεν μας το επιτρέπει. Όλες οι απόψεις θα μελετηθούν, θα συζητηθούν και θα καταλήξουμε σε μια απόφαση που θα επιθυμούσα να έχει την μέγιστη δυνατή συναίνεση», δήλωσε σχετικά ο κ. Αβαρλής.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της κανονιστικής που έχει τεθεί σε διαβούλευση είναι να διαμορφωθεί ένα σαφώς οριοθετημένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούν να αναπτύσσουν κατά τρόπο οργανωμένο τη δραστηριότητά τους τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που μάλιστα έχουν δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα λόγω της υγειονομικής κρίσης.