Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα-καταδίκη της επίθεσης Αζερμπαϊτζάν στο Ν. Καραμπάχ

Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης που ζητά το σταμάτημα της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά του αρμένικου λαού προχώρησε στην αποψινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Το Δ.Σ. Θεσσαλονίκης στέκει αλληλέγγυο στον αρμένικο λαό, με τον οποίο μας συνδέουν ισχυροί και μακρόχρονοι ιστορικοί δεσμοί, το μαρτυρικό παρελθόν της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσύριων από το κεμαλικό καθεστώς καθώς και ο αγώνας που δίνουμε από κοινού σήμερα για τη διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών αυτών.

Ιδιαιτέρως η πόλη της Θεσσαλονίκης, αδελφοποιημένη πόλη με το Γκιούμρι της Αρμενίας, είναι πόλη ανοικτή και φιλόξενη σε όλη την προσφυγιά, αποδεχόμενη στο παρελθόν χιλιάδες αρμένιους πρόσφυγες. Έτσι και σήμερα στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στον δοκιμαζόμενο αρμένικο λαό ως Δήμος και συνεργαζόμαστε στενά με τους εδώ Ελληνοαρμένιους αδερφούς μας. Με όλες μας τις δυνάμεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης και διαμέσου του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να ενημερώσουμε και να συμβάλουμε στην καταδίκη των εχθροπραξιών», τονίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά χώρες υποκινούμενες και κατευθυνόμενες στην περιοχή από την τουρκική κυβέρνηση δημιουργούν μια γενικευμένη κλιμάκωση και ένταση, πράξεις που αποτελούν προσβολή απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στον πολιτισμένο κόσμο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, για να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ».