Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - 19 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις υποψηφιότητες των Σάββα Χαλιαμπάλια, Δημήτρη Ζιαμπάση και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Ακόμα δύο συνδυασμούς έκοψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» (υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή), που αποκάλυψε το πρωί η Voria.gr (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκαν επίσης ο συνδυασμός «Ενωμένοι Μακεδόνες» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση και ο συνδυασμός «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια. Και οι τρεις παρατάξεις που κόπηκαν δεν είχαν υποψήφιους στην εκλογική Περιφέρεια της Τριανδρίας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει:

Κατ' ακολουθίαν, οι γραπτές δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμών υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να γίνουν δεκτές και ν' ανακηρυχθούν ομόφωνα όλοι οι συνδυασμοί που δηλώθηκαν για τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στο Δήμο αυτόν, πλην των συνδυασμών 1) «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», 2) «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και 3) «ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»,

οι οποίοι δεν πρέπει να ανακηρυχθούν για τις προκείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθόσον οι δηλώσεις κατάρτισής τους κρίνονται ως απαράδεκτες σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 στοιχ. β και παρ. 9 περίπτωση 5 ν. 3852/2010, όπως το άρθρο 18 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 ν. 4555/2018 και ισχύει στην προκειμένη περίπτωση (άρθρο 44 παρ. 2 και 3 ν. 4555/2018), δηλονότι, άπαντες οι ως άνω συνδυασμοί υποψηφίων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ όφειλαν κατά νόμο να περιλάβουν, στις σχετικές, γραπτές, δηλώσεις τους, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για το σύνολο των εκλογικών περιφερειών που αποτελούν το Δήμο Θεσσαλονίκης, ήτοι της δημοτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης και της δημοτικής ενότητας της Τριανδρίας (βλ. άρθρο 25 στοιχ. β σε συνδυασμό με άρθρο 1 αριθμ. 19 Α1, άρθρο 18 παρ. 1 στοιχ. β και παρ. 9 περ. 5 ν. 3852/2010), στις γραπτές δηλώσεις κατάρτισής τους, όπως προκύπτει από την επισκόπηση αυτών, έχουν περιλάβει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνο για την εκλογική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης και όχι και για την εκλογική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας της Τριανδρίας.

 Έτσι, τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσουν 19 υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι (αλφαβητικά):

Χάρης Αηδονόπουλος με την παράταξη «Συνέργεια - Πρώτα η Πόλη μας»

Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας «Παρέα»

Σπύρος Βούγιας «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»

Αντώνης Γαζάκης «Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής»

Σωτήρης Ζαριανόπουλος «Λαϊκή Συσπείρωση»

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης «Υψίπολις»

Κωνσταντίνος Ζέρβας «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

Γιάννης Κουριανίδης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

Γιάννης Κούτρας «Ανταρσύα στη Θεσσαλονίκη»

Εφραίμ Κυριζίδης «Θεσσαλονίκη Θετικά»

Πέτρος Λεκάκης «Θεσσαλονίκη Πρώτη»

Βασίλης Μωϋσίδης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών»

Γιάννης Νασιούλας «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη»

Κατερίνα Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί»

Γιώργος Ορφανός «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»

Γιώργος Ρακκάς «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

Νίκος Ταχιάος «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Μιχάλης Τρεμόπουλος «Οικολογία Αλληλεγγύη»

Παναγιώτης Ψωμιάδης «Δύναμη Πολιτών»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ