Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κρούσματα μετά από σύσκεψη με αιρετό χωρίς μάσκα

Δυσφορία στους κόλπους του δήμου για τη συμπεριφορά αιρετού στελέχους που συμμετείχε σε σύσκεψη της Παρασκευής, αρνούμενος να φορέσει μάσκα.

Σε τεστ ανίχνευσης της νόσου covid-19 υποβάλλονται αυτή την ώρα στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ένας αντιδήμαρχος. Τα τεστ γίνονται στη Βίλα Πετρίδη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο καθώς, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr υπήρξε τουλάχιστον δύο κρούσματα, σε στέλεχος της διοίκησης και σε υπηρεσιακό παράγοντα, που συμμετείχαν σε σύσκεψη.

Η σύσκεψη έγινε την περασμένη Παρασκευή και σε αυτήν συμμετείχαν συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αντιδήμαρχος, ένας εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, μία σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και δύο υπηρεσιακοί παράγοντες. Μάλιστα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος συμμετείχε στη σύσκεψη χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα. Ο ίδιος τις επόμενες ώρες εμφάνισε πυρετό, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Προχθές Τρίτη, μια υπηρεσιακή παράγοντας εμφάνισε κι αυτή συμπτώματα και έκανε το διαγνωστικό τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Κατόπιν αυτού, δόθηκε εντολή να υποβληθούν σε προληπτικά τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης και οι υπόλοιποι τρεις οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της Παρασκευής καθώς και όσοι υπάλληλοι του δήμου περιλαμβάνονται στις στενές επαφές τους.

Όπως είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, «τα τεστ αυτά γίνονται αυτή την ώρα και είναι πάγια πρακτική μας κάθε φορά που εντοπίζεται θετικό κρούσμα στις τάξεις των εργαζομένων του δήμου να ενεργοποιείται αυτή η διαδικασία».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, υπάρχει δυσφορία για τη συμπεριφορά αιρετού στελέχους του δήμου το οποίο συμμετείχε στη σύσκεψη της Παρασκευής, αλλά και σε άλλες συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, επιμένοντας να αρνείται τη χρήση μάσκας.