Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ - ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑΠ

Η αντιδημαρχία Οικονομικών δρομολογεί την ενοποίηση των οφειλών των δημοτών ανά ΑΦΜ και λύσεις στις καθυστερήσεις στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών.

Την ενοποίηση των οφειλών των δημοτών Θεσσαλονίκης ανά ΑΦΜ σε μία ηλεκτρονική καρτέλα, προκειμένου οι ίδιοι να εντοπίζουν πιο εύκολα τα χρέη τους προς τον δήμο, δρομολογεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας.

Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στάθηκε η διαπίστωση του νέου αντιδημάρχου ότι οι ίδιοι ΑΦΜ οφειλετών επαναλαμβάνονται διάσπαρτοι σε διαφορετικές καρτέλες, κάτι που αύξανε το διοικητικό κόστος, επιβάρυνε άσκοπα τον κεντρικό server και δημιουργούσε σύγχυση στην ενημέρωση των πολιτών για τα χρέη τους.

«Προχωράμε στην ενοποίηση των οφειλών προς τον δήμο Θεσσαλονίκης ανά ΑΦΜ, συγκεντρώνοντας όλες τις οφειλές αθροιστικά σε μία ηλεκτρονική καρτέλα ώστε να μπορούμε να τις παρακολουθούμε συγκεντρωτικά και να ενημερώνουμε αξιόπιστα και δίχως πρόσθετη ταλαιπωρία τους πολίτες για τυχόν οφειλές τους» αναφέρει ο κ. Κούπκας. «Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια της υπηρεσίας, σε περιπτώσεις εγγραφών που στερούνται ΑΦΜ θα προχωρήσουμε σε ταυτοποίηση με όποιο πρόσφορο και έγκυρο στοιχείο διαθέτουμε, ώστε να αποφύγουμε τη διαφυγή δυνητικών εσόδων για τον δήμο Θεσσαλονίκης» τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, νέες ψηφιακές λύσεις και για το πρόβλημα και τις καθυστερήσεις των πολιτών στο Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών προωθεί η αντιδημαρχία Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με τον σύλλογο Συμβολαιογράφων διαμορφώνει ηλεκτρονική φόρμα στην οποία θα αναγράφονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία του ακίνητου για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης ΤΑΠ ώστε η διαδικασία να ολοκληρώνεται δίχως τη φυσική παρουσία του συμβολαιογράφου.

«Σχεδιάζουμε μια blueprint υπηρεσία, αξιόπιστη και αποτελεσματική, που θα ελαχιστοποιεί το διοικητικό κόστος, θα σέβεται τους περιορισμένους περιβαλλοντικούς πόρους και κυρίως θα μειώνει τις ατελείωτες ουρές που ταλαιπωρούν πολίτες και εργαζόμενους» υπογραμμίζει ο κ. Κούπκας.  Η σχετική πλατφόρμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται αρχικά πιλοτικά και μετά τις σχετικές δοκιμές και διορθώσεις ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ