Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Λεκάκης, αντιπρόεδρος ο Γάκης

Από τις σημερινές δημαιρεσίες στον δήμο Θεσσαλονίκης απείχαν πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας τη διαδικασία

Ο Πέτρος Λεκάκης επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τις δημαιρεσίες που διενεργήθηκαν σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του σώματος.

Ο κ. Λεκάκης έλαβε 23 θετικές και δύο αρνητικές ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και οκτώ λευκά ψηφοδέλτια. Αλλαγή είχαμε στον αντιπρόεδρο, θέση στην οποία εξελέγη (με ψήφους 17 υπέρ και 17 λευκά) ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", Βασίλης Γάκης, που διαδέχτηκε τη Νέλλη Αηδονά, ενώ γραμματέας επανεξελέγη η Χριστίνα Αρχοντή (με ψήφους 15 υπέρ και 19 λευκά) από την παράταξη "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον" του Γιώργου Ορφανού.

Από τις εκλογές πάντως απείχαν πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας τη διαδικασία, όπως αυτή προσδιορίστηκε από την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των επιτροπών, στις οποίες καταλαμβάνουν έδρες και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ασχέτως εάν επί της ουσίας έχουν προσχωρήσει στη διοίκηση.

Για πραξικοπηματικές πράξεις και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις έκανε λόγο σε επιστολή της η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί", Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία απείχε, όπως επίσης οι παρατάξεις "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" του Σπύρου Βούγια (ο Ανδρέας Κουράκης ψήφισε για αντιπρόεδρο και γραμματέα) και οι επικεφαλής των παρατάξεων "Οικολογία Αλληλεγγύη", Μιχάλης Τρεμόπουλος, Η Πόλη Ανάποδα, Κώστας Ξενόπουλος και ΘεσσαλοΝΙΚΗ Πολιτών, Βασίλης Μωυσίδης. Την αποχή από όλες τις διαδικασίες, δηλαδή και από την εκλογή των μελών της Οικονομικής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής επέλεξαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως επίσης η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Αλεξίου.

Τις ευχαριστίες του "για την τιμητική αλλά και ουσιαστική θέση" στην οποία τον εξέλεξαν εξέφρασε ο Βασίλης Γάκης, που δεσμεύτηκε να εργαστεί για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, όπως και η Χριστίνα Αρχοντή, η οποία συνεχάρη και τους εργαζόμενους στο τμήμα, που μεριμνούν για όλες τις διαδικασίες.