Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προμηθεύεται 1500 rapid test για τους εργαζόμενους

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό των ενδογενών και εξωγενών κρουσμάτων στον Δ.Θεσσαλονίκης είναι ελάχιστο μέχρι στιγμής.

Στην προμήθεια 1.500 rapid test για τους εργαζόμενους προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη παραμένει υψηλό, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στη δημοτική αρχή.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της δια περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την ανάθεση της υπηρεσίας «∆ιενέργεια rapid test αντιγόνου Covid-19 για προληπτικό έλεγχο στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης».

Όπως είπε στη Voria.gr ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συντονιστής διαχείρισης covid-19 στον δήμο Θεσσαλονίκης, «τεστ θα γίνουν σε όποιους υπαλλήλους είναι στην πρώτη γραμμή καθώς και σε υπηρεσίες που κρίνεται ότι υπάρχουν υπόνοιες για εστίες κορωνοϊού - πιθανές συρροές».

Ήδη έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης με τελευταία περιστατικά να καταγράφονται και στη Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, εννέα δημοτικοί αστυνομικοί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Πάντως ο κ. Αηδονόπουλος ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό των ενδογενών και εξωγενών κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι ελάχιστο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε: Εννέα κρούσματα κορωνοϊού στη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης