Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προβληματισμένος ο Ζέρβας από τις επιδόσεις της TV100

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσιάζει η TV100 - Πού αποδίδουν το πρόβλημα έμπειρα στελέχη του σταθμού

Βαθύτατος προβληματισμός, πληροφορούμαι ότι επικρατεί στο δημαρχιακό μέγαρο σχετικά με τα τεκταινόμενα στη δημοτική τηλεόραση. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίζεται απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσιάζει η TV100, απογοήτευση η οποία εντάθηκε όταν πήρε στα χέρια του τις μετρήσεις τηλεθέασης. Όπως μου λέει άνθρωπος ο οποίος παρακολουθεί διαχρονικά αυτές τις μετρήσεις «θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να ξανασυναντήσουμε μερίδια τηλεθέασης όπως τα σημερινά».

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται θα σας πω ότι το γενικό ποσοστό τηλεθέασης είναι μετά βίας ανιχνεύσιμο, της τάξης του 0,3% με 0,5%. Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, μην φανταστείτε ότι κατά το παρελθόν, πρόσφατο ή και απώτερο, η TV100 επιτύγχανε αξιοσημείωτα ποσοστά, πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε, όμως η σημερινή κατρακύλα συνιστά οπωσδήποτε αποτυχία.  

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί κάποιες ενδιαφέρουσες εκπομπές οι οποίες φωτίζουν πτυχές της πόλης ή και ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, σε σχέση πάντα με τη Θεσσαλονίκη. Επίσης έγιναν κάποια βήματα εκσυγχρονισμού τα οποία βελτίωσαν την αισθητική και την εικόνα της. Επομένως, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η δημοτική τηλεόραση δεν προσελκύει το τηλεοπτικό κοινό της πόλης, παρότι το δημοσιογραφικό δυναμικό της παραμένει το ίδιο;

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του σταθμού μία από τις βασικές αιτίες είναι η επιλογή της σημερινής διοίκησης να συρρικνώσει στο ελάχιστο το καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα, που ήταν και το βασικό πλεονέκτημα της TV100 έναντι των πανελλαδικών καναλιών. Ο Θεσσαλονικιός θα δει δημοτική τηλεόραση μόνον αν έχει να του πει κάτι για την πόλη του. Για όλα τα άλλα θα προτιμήσει ασφαλώς τα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική τηλεόραση προβάλλει ένα και μοναδικό δελτίο ειδήσεων και αυτό στις 10 το βράδυ, όταν στο προηγούμενο πρόγραμμα είχε δύο δελτία, ένα μεσημεριανό και ένα στις 19.30 το οποίο έπαιζε σε επανάληψη και τα μεσάνυχτα. Επίσης, στο παλιό πρόγραμμα υπήρχαν τρεις πρωινές ενημερωτικές – ψυχαγωγικές εκπομπές οι οποίες, άγνωστο για ποιο λόγο, πήγαν περίπατο, όπως επίσης και η καθημερινή μεσημεριανή αθλητική εκπομπή, παρότι ο σταθμός διαθέτει αρκετούς και πολύ καλούς αθλητικούς ρεπόρτερ. Πλέον, η μόνη τακτική καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων και της εκπομπής Δημότης Οnline, ενώ μόλις προ ημερών, διαπιστώνοντας το τεράστιο κενό ενημέρωσης που υπήρχε, προστέθηκε και η μεσημεριανή εκπομπή check in στα γεγονότα.

Πέρα από τα ανωτέρω, μαθαίνω ότι και η ατμόσφαιρα εντός του σταθμού είναι ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη. Ήδη, κάποιοι επέλεξαν να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες ενώ οι όλοι χειρισμοί του γενικού διευθυντή Γιάννη Κεσσόπουλου έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, δυσφορία και εντάσεις. Η χημεία μεταξύ του γενικού και της πλειονότητας των εργαζομένων είναι κάκιστη. 

Το άλλο που έχει ενοχλήσει πολλούς είναι το γεγονός ότι ο Κεσσόπουλος, αντί να ασκεί τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή, προσπαθεί να χτίσει δημοσιογραφική καριέρα. Έχει δική του τηλεοπτική εκπομπή, μαζί με κάποια περιστασιακά τηλεοπτικά αφιερώματα, ενώ προ ημερών, ανέλαβε και ραδιοφωνική εκπομπή. 

Όλα αυτά προβληματίζουν τον Ζέρβα ο οποίος φέρεται απογοητευμένος από τις επιδόσεις της δημοτικής τηλεόρασης. Το ερώτημα, πλέον, είναι εάν θα αποφασίσει να προχωρήσει τώρα σε αλλαγές, ώστε ο σταθμός να αποκτήσει σαφές στίγμα, ταυτότητα και οντότητα.