Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ζητώντας αυτό να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητώντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Δευτέρας, 17 Μαΐου.

Το ψήφισμα που προτείνεται είναι το εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης που ξεκίνησαν με τη βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.
    
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.
    
Απαιτούμε:

Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.

Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.

Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.”

Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ