Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη

Η πρόταση ψηφίσματος απεστάλη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ψήφισμα καταδίκης για τα όσα έπραξαν ακροδεξιά στοιχεία στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν. Οποιαδήποτε ανοχή από οποιονδήποτε (κρατικούς μηχανισμούς, πολιτικούς σχηματισμούς κλπ) έχει καίρια ευθύνη, οδηγεί σε νέα θύματα», αναφέρει μεταξύ άλλων το προς κατάθεση ψήφισμα.

Σημειώνεται πως η πρόταση ψηφίσματος απεστάλη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προτείνοντας την άμεση συζήτηση, ψήφιση και έκδοση του, με επείγουσα διαδικασία.

Αναλυτικά:

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις της «νεολαίας Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και φοιτητές. Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι γνώσης, μάθησης και προόδου μετατράπηκε σε ορμητήριο της εγκληματικής δράσης ναζιστών - βαρβάρων.  

Ένα χρόνο μετά τη καταδίκη των εγκληματιών της ναζιστικής και γι’ αυτό εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι δεν τελειώσαμε με το αυγό του φιδιού. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν. Οποιαδήποτε ανοχή από οποιονδήποτε (κρατικούς μηχανισμούς, πολιτικούς σχηματισμούς κλπ) έχει καίρια ευθύνη, οδηγεί σε νέα θύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με μέτρα προστασίας και παιδεία χωρίς εμπόδια και φραγμούς, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, το λαό της πόλης να απομονώσει όσους γεννούν Μιχαλολιάκους, Κασιδιάρηδες, Λαγούς, Ρουπακιάδες και λοιπούς ναζιστές - εγκληματίες. Να μη δείξει καμιά απολύτως ανοχή στην εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμα κι’ αν χρησιμοποιούν αυτοί.