Skip to main content

Πού συμφωνούν και πού όχι «Ανοιχτή Πόλη» και «Κίνηση των 5»

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και στην «Κίνηση των 5» δημοτικών συμβούλων.

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση ανάμεσα στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και στην «Κίνηση των 5» δημοτικών συμβούλων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ανάμεσα στις δύο πλευρές διαπιστώθηκε προγραμματική σύγκλιση στα βασικότερα ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σύγκλιση διαπιστώθηκε και όσον αφορά τις αδυναμίες της απερχόμενης διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη. Ωστόσο, δεν φάνηκε να υπάρχει συμφωνία ως προς την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου, την οποία υποστηρίζει η παράταξη τοπυ ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πλητοφορίες, η «Κίνηση των 5» εκφράστηκε με θετικά σχόλια για την υφυπουργό όμως διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί η κ. Νοτοπούλου σε αυτή τη φάση να είναι το πρόσωπο το οποίο να συνενώσει τις δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πλευρές θα καθίσουν και πάλι στο τραπέζι της συζήτησης την Πέμπτη, μαζί και με τις υπόλοιπες παρατάξεις, στη συνάντηση που έχει καλέσει ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στο δημαρχείο της πόλης.