Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες καπάκια «αγόρασαν» τέσσερα αμαξίδια (φωτο+vid)

Τα αμαξίδια που εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης και των Ν. Μουδανιών.

Στην παράδοση τεσσάρων αναπηρικών αμαξιδίων μέσω της δράσης «Keep on moving» προχώρησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη γνωστή δράση όπου με τη συλλογή καπακιών από πλαστικά μπουκάλια δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ενός αναπηρικού αμαξιδίου με τη συγκέντρωση 1.200 με 1.400 κιλών.

Τα αμαξίδια που εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και το ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος.



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι εκτός από τα δίνονται αναπηρικά αμαξίδια σημαντικό είναι να υπάρχει διαθέσιμος ελεύθερος χώρος για αυτούς που χρησιμοποιούν τα αμαξίδια, ενώ επισήμανε ότι έχουν συγκεντρωθεί από τον δήμο μέχρι στιγμής περισσότεροι από 22 τόνοι πλαστικών καπακιών.



Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης από την πλευρά του τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι να διπλασιαστεί η ποσότητα καπακιών και ο Δήμος να είναι σε θέση να παραδίδει 25 αμαξίδια σε σε διάστημα ενός χρόνου.



Στο κοινωνικό πρόσωπο της πόλης εστίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, λέγοντας πως με την ανταποδοτική ανακύκλωση το κέρδος είναι διπλό, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την κοινωνία.