Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Η κατάσταση των δρόμων σε ορισμένα σημεία τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών

Την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Βόλβης, εφιστούν με κοινή ανακοίνωση τους η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στέλλα Σαλέπη Δήμου Βόλβης) και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Σαββόπουλος, καθώς η κατάσταση των δρόμων σε ορισμένα σημεία τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών που έχουν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αντιδημάρχων συνίσταται επαυξημένη και ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς (ιδιαιτέρως τις βραδυνές ώρες) κατά την διέλευση τους από τα παρακάτω σημεία:

Είσοδος οικισμού Λευκούδας

Στον οικισμό του Ξηροποτάμου

Επαρχιακή οδός Ρεντίνας - Λαγκαδά στο ύψος ανάμεσα στην Μικρή και Μεγάλη Βόλβη

Επαρχιακή οδός Σχολαρίου - Λαγκαδικίων

Επαρχιακή οδός Σταυρού - Νέων Βρασνών στο ύψος της Ιρλανδικής γέφυρας (Μένη γέφυρα) και λίγο πριν την είσοδο των Νέων Βρασνών (από τον ίδιο κάτω δρόμο)

Στον παραλιακό δρόμο Σταυρού - Παραλία Νέων Βρασνών στο σημείο της γέφυρας του πρώην στρατοπέδου θαλασσίας εκπαιδεύσεως.

Το πέρασμα των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων δεν άφησε αλώβητο τον δήμο μας, αφού καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στις συνέπειες των ισχυρών ανέμων και του τεράστιου όγκου νερού που έπεσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας.

Πέρα και πάνω από τις ενέργειες πρόληψης και αποτροπής κάθε προβλήματος στις δύσκολες αυτές συνθήκες, τις οποίες φέραμε εις πέρας με αίσια αποτελέσματα, παραμένουν ελάχιστα σημεία στα οποία η Θεομηνία επέφερε σοβαρές βλάβες και στα οποία επιβάλλεται να δείξουμε την ανάλογη προσοχή όλοι μας μέχρι της σύντομης οριστικής αποκατάστασης τους.

Σημειώνεται ότι σε όλο το μήκος ευθύνης των παραπάνω οδικών δικτύων επιχειρούν ασταμάτητα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλβης για την αντιμετώπιση  και αποκατάσταση των επί μέρους προβλημάτων.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλβης καλεί τους οδηγούς “να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους στο επαρχιακό οδόστρωμα». Ειδικότερα τους συνιστά να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να μην απαιτείται να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγουν τα επικίνδυνα σημεία αλλά και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και της Τροχαίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ