Skip to main content

Δημόσια ακρόαση στις Βρυξέλλες για Ελλάδα και Goldman Sachs

Δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιήσει το Ευρωκοινοβούλιο σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετικά με την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, καθώς και την υπόθεση των swaps με την Goldman Sachs.
Δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιήσει το Ευρωκοινοβούλιο σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετικά με την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, καθώς και την υπόθεση των swaps με την Goldman Sachs. Στο πλαίσιο των ακροάσεων θα κληθούν τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Goldman Sachs, όπως επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Eurostat.

Στην ακρόαση, η οποία θα διενεργηθεί πάρα πολύ σύντομα από την Eπιτροπή Oικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, θα συμμετέχουν όλοι εκείνοι που εμπλέκονται στην παραποίηση των ελληνικών δημοσίων λογαριασμών.

«Η ακρόαση δεν αποσκοπεί στην εξεύρεση του «μαύρου προβάτου», ειδικά στην περίπτωση της  Goldman Sachs, παρόλα αυτά οι πρακτικές της θέτουν σοβαρά προβλήματα, ειδικότερα σε ότι αφορά στη συμμετοχή της στο κύμα κερδοσκοπίας που σημειώθηκε πρόσφατα απέναντι στα ελληνικά ομόλογα», διευκρίνισε σε σημερινή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, κ. Γκ. Βέρχοφσταντ, μέλος σήμερα του Ευρωκοινοβουλίου.

«Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πώς και γιατί το σύνολο της πολιτικής και διοικητικής αλυσίδας από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, που περνά και μέσω Φρανκφούρτης,  δεν είχε υποψιαστεί την κάλυψη των δημοσίων λογαριασμών της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο ίδιος ο οποίος και είχε την ιδέα της διεξαγωγής της ακρόασης.