Skip to main content

Δημόσια συγγνώμη από την Toyota

Δημοσίως συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα που προκάλεσαν την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της εταιρείας του, ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Δημοσίως συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα που προκάλεσαν την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της εταιρείας του, ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, Ακίο Τογιόντα, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την αρχή της κρίσης.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για την αναστάτωση και τους φόβους που προκαλέσαμε στους πελάτες εξαιτίας των ανακλήσεων σε πολλές περιφέρειες», ανέφερε ο Τογιόντα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «τα οχήματα Toyota είναι ασφαλή και η ασφάλεια των πελατών είναι πρωταρχικής σημασίας».

«Η Toyota μελετά τα μέσα για να ρυθμιστεί το πρόβλημα των φρένων, όπως έγινε ήδη για τα Prius που έχουν κυκλοφορήσει από τον Ιανουάριο. Έδωσα οδηγίες για να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατόν. Προσπαθούμε να κάνουμε τα προϊόντα μας καλύτερα. Συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι καλή για τους καταναλωτές», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας παραδέχθηκε ότι ο όμιλός του διέρχεται «μια περίοδο κρίσης», ενώ έκανε έκλυση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι οι πελάτες αποτελούν την πρώτη προτεραιότητά για την εταιρία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nikkei, η Toyota ετοιμάζεται να ανακαλέσει στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ περίπου 270.000 οχήματα της τελευταίας γενιάς του Prius, η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι.