Skip to main content

Δημοσκοπήσεις και συγκεντρώσεις εντείνουν την εκστρατεία

Το βλέμμα όλων στρέφεται τώρα στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων Επικρατείας. Η προεκλογική κίνηση της ημέρας.

Από τις Σέρρες αρχίζει τις ανοιχτές συγκεντρώσεις ο Κ. Καραμανλής, στην κεντρική πλατεία της οποίας θα μιλήσει απόψε. Αναμένεται να κάνει νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για ανεδαφική πολιτική και στον Γιώργο Παπανδρέου για όμορφες αλλά ανεφάρμοστες προτάσεις.
Τα βλέμματα όλων στη Νέα Δημοκρατία είναι στραμμένα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα ο Κ. Καραμανλής να κάνει και εδώ την έκπληξη, αφήνοντας εκτός γνωστά ονόματα και προωθώντας την ανανέωση με πρόσωπα γνωστά αλλά εκτός πολιτικής. Ωστόσο όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα τολμήσει ρήξη με τους Μιλτ. Έβερτ, Γιώργο Σουφλιά, Δημ. Σιούφα, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευάγγ. Αντώναρο και Μενέλαο Δασκαλάκη, που θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι.
Ο Σάββας Τσιτουρίδης φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει κανονικά σε συγκέντρωση του πολιτικού του γραφείο για τους ετεροδημότες του Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο. 

Στο ΠΑΣΟΚ
Ελλείψεις στο νοσοκομείο “Λαϊκό” της Αθήνας, που επισκέφθηκε το πρωί (της Τετάρτης), κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, που την Τρίτη μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη. Εκεί έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας ότι θα εργαστεί ώστε να είναι και αυτοί υπερήφανοι, ενώ ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε την Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των πέντε ξένων επιμελητηρίων της Αθήνας, ότι η κυβέρνηση του θα διαπραγματευτεί με την Κομισιόν ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υπέρβασης της κρίσης.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, φέρεται να αρνείται τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαμόρφωση του αναμένεται έως την Παρασκευή.

Το Κ.Κ.Ε.
Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε “Λαϊκή Αντεπίθεση” από τους πολίτες, μιλώντας σε συγκέντρωση ναυτεργατών στον Πειραιά. Όπως είπε υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μετατροπής της λαϊκής αγανάκτησης σε απογοήτευση, ενώ κατήγγειλε τα τρία μικρότερα κόμματα για πολιτική ανοχής στην πολιτική των δύο μεγαλύτερων. Ευχήθηκε τέλος να μην χαθεί ούτε μία ψήφος από την απεχθή, όπως την χαρακτήρισε, διαρκή αντιπαράθεση Καραμανλή- Παπανδρέου.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Τα ψηφοδέλτιά του παρουσίασε το μεσημέρι (της Τετάρτης) ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτά καταλαμβάνονται κατά 40% από γυναίκες, έναντι 30% των άλλων κομμάτων, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τεθεί ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης (Σταυρόπουλος).

Ο ΛΑ.Ο.Σ.
Ελλείψεις στο νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα” της Αττικής, “παρά το έξοχο ανθρώπινο δυναμικό, όπως είπε,  κατήγγειλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την επίσκεψή του εκεί, το μεσημέρι της Τετάρτης. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα μιλήσει στο Κιλκίς, το Σάββατο στη Λάρισα και την Κυριακή στη Χαλκίδα. Χθες (Τρίτη) παρουσίασε τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. όλης της χώρας.

Δημοσκοπήσεις
Άνοιγμα της ψαλίδας και αυτοδυναμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Η πρώτη, της Marc για την τηλεόραση του Άλφα, η διαφορά φτάνει στις 7,2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και στις 6,3, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Σε αυτήν της VPRC για την “Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα” η ψαλίδα ανοίγει στις 8 μονάδες, επίσης στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

Business Story
Off