Skip to main content

Δημοσκόπηση: 6,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πανελλαδικό γκάλοπ

Στις 6,5 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδικό γκάλοπ της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «τα Νέα».

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική έρευνα από τις 13 μέχρι τις 16 Μαϊου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει το 6,6% των ερωτηθέντων, ποσοστό 6,3% απαντά πως θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή και το 5,9% απαντά ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών θα επιλέξει το ΚΚΕ.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν «δεν αποφάσισα-δεν απαντώ».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα «με ποιο κριτήριο θα προσέλθετε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου;».

Το 41,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν για να εκλέξουν το κόμμα και τα πρόσωπα που θα με εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Το 14,5% των ερωτηθέντων λένε ότι θα ψηφίσουν για να αποδοκιμάσουν την παρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 12,2% απαντούν ότι θέλουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και το 10% θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα υποσύνολο 8,2% λένε ότι κριτήριο της ψήφου τους στις ευρωεκλογές θα είναι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κάποιο άλλο κόμμα, το 4,3% δηλώνουν ότι θέλουν να αποδοκιμάσουν τη ΝΔ και το 0,9% θα ψηφίσουν με στόχο να αποδοκιμάσουν κάποιο άλλο κόμμα. «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» απαντά το 8,7%.