Skip to main content

Δημοσκόπηση: Αλλάζουν γνώμη για το εμβόλιο οι Έλληνες-Θα το κάνουν 7 στους 10

Στην κοινή γνώμη επικρατεί ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ωστόσο η πλειοψηφία θέλει ελάφρυνση περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων

Υποχώρηση της «εμβολιοφοβίας» στη χώρα μας καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 7 στους 10 δηλώνουν πλέον ότι θα εμβολιαστούν, ενώ πάνω από έξι στους 10 θα εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Πάντως, στην κοινή γνώμη επικρατεί ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ωστόσο η πλειοψηφία θέλει ελάφρυνση περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων, με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το αν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει σίγουρα ναι (49%) ή μάλλον ναι (25%) έναντι 67% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, ενώ 21% συνολικά απαντά μάλλον όχι (11%) και σίγουρα όχι (10%) έναντι 29% στην προηγούμενη έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο το 37% των ερωτηθέντων έλεγαν ότι σίγουρα θα εμβολιαστούν, έναντι του 40% το Δεκέμβριο και του 49% τον Ιανουάριο.

Μάλλον ναι στον εμβολιασμό έλεγε το Νοέμβριο το 27% των ερωτώμενων, όπως και το Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό ανήλθε στο 25%. Μάλλον όχι στον εμβολιασμό δήλωνε το Νοέμβριο το 16%, το Δεκέμβριο το 15% των ερωτώμενων και τον Ιανουάριο το 11%.
Απόλυτα αρνητικοί στον εμβολιασμό ήταν το Νοέμβριο το 14%, όπως και το Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό έπεσε στο 10%.

Πάνω από έξι στους 10 θα εμβολιαστούν το συντομότερο

Στο ερώτημα πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το 63% συνολικά απαντά το συντομότερο δυνατό (47%) ή μετά από 2 με 3 μήνες (16%) έναντι 57% συνολικά στη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου. Το 22% των ερωτώμενων απαντά αρκετά αργότερα (έναντι 24%) ενώ το 11% δηλώνει ποτέ (έναντι 15% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση).

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού το 58% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (29%) και αρκετά (29%), το 20% απαντά μέτρια, και το 20% λίγο (9%) και ελάχιστα με καθόλου (11%).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ελάφρυνσης και άλλων περιορισμών ή το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων στη χώρα μας με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 55% συνολικά απαντά σίγουρα ναι (20%) ή μάλλον ναι (35%), ενώ το 39% απαντά μάλλον όχι (30%), και σίγουρα όχι (9%).