Skip to main content

Δημοσκόπηση: «Ναι» στις απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους, λέει το 54% των Ελλήνων

Απαραίτητες φαίνεται πως θεωρεί τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους η πλειοψηφία των Ελλήνων, ενώ το 39% κάνει λόγο για αδικαιολόγητο διχασμό

Απαραίτητες θεωρεί τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους το 54% των Ελλήνων όπως δείχνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του σταθμού Open.

Στο ίδιο ερώτημα, το 39% θεωρεί ότι τα εν λόγω μέτρα συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.



Την ίδια ώρα, προβάδισμα 12,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 3,6%.

Η εικόνα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό δεν έχει αλλάξει σημαντικά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 40% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Για τον νυν πρωθυπουργό το 31% δηλώνει ότι έχει καλύτερη εικόνα από εκείνη που είχε όταν πήγε στην κάλπη. Ίδια ή χειρότερη είναι η σημερινή εικόνα που έχει το 85% των πολιτών για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρείται από τους ερωτώμενους καλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά από τομείς και κυρίως στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία και την υγεία.