Skip to main content

Διαφορά 19,5 μονάδων για τη ΝΔ και συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 67% είναι πρώτος στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά και μετά ο Αλέξης Τσίπρα.

Μεγάλη εξακολουθεί να παραμένει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα και με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 40,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε απόσταση, με 20,9%. Τρίτη πολιτική δύναμη, με οριακή άνοδο, παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 4,6%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 2,6% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη στο 2,5%.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται συντριπτικά, με ποσοστό 52%, έναντι ποσοστού 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Θετική αξιολόγηση για τον Πρωθυπουργό δίνει το 68% των ερωτηθέντων, έναντι 74% τον Απρίλιο, ενώ οι αρνητικές γνώμες για τον Κυρ. Μητσοτάκη αγγίζουν το 26%.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική γνώμη, έναντι 25% που τον αξιολογεί θετικά.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 67%, ενώ ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, με 40%.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται και μικρή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης στη χώρα τον Μάιο, στις -38 μονάδες, έναντι -44 μονάδων τον Απρίλιο.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ.