Skip to main content

Δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 11,6% το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη

Παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research - Στο 11,6% το Κίνημα Αλλαγής μετά την εκλογή Ανδρουλάκη

Διψήφια παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research. Παρά ταύτα μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται να προκαλεί η ανάληψη του τιμονιού του Κινήματος Αλλαγής από τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς σχεδόν διπλασιάζεται το ποσοστό του κόμματος και γίνεται διψήφιο.

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το ΜέΡΑ25 3% από 2,8%).

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα "ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές;” το 61% απαντά ΝΔ, 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

Η δημοσκόπηση αναλύει το θέμα που προέκυψε από την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και θέτει ερωτήματα για το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Όσο αφορά το κέντρο, το 33% απαντά τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και το 20% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Όσο αφορά την κεντροαριστερά το 51% απαντά τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 35% τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη αρχηγία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως παραμένει το δίπολο Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με ποσοστά 39% και 23% αντίστοιχα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της  Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο "Κανένας” συγκεντρώνει το ποσοστό του 15%.