Skip to main content

Δημοσκόπηση: Έχουν βάση οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για την Ουκρανία, λέει το 56% των Ελλήνων

Το 48% χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτες» τις πολεμικές επιχειρήσεις. Συνολικά, το 78% των πολιτών χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ρωσική εισβολή.

Με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας θέλουν οι πολίτες την διενέργεια των εθνικών εκλογών, ενώ ανησυχούν σε πολύ μεγάλα ποσοστά για την «έκρηξη» της ακρίβειας και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, όπως λέει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Με απώλειες δύο μονάδων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος από τους δύο είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 32 μονάδων στην παράσταση νίκης.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου: Το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5% και το ΚΙΝΑΛ στο 14%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρήθηκε στο 8,5%.

Τη μεγαλύτερη συσπείρωση - 72% - καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, που έχει και εισροές 8 μονάδων. Η ΝΔ έχει συσπείρωση 66% και ο ΣΥΡΙΖΑ 62%.

Ανησυχεί η ακρίβεια, μεγαλύτερο πρόβλημα με τους λογαρισμούς ρεύματος

Προς λάθος κατεύθυνση είναι τα μέτρα για την στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις εκτιμά το 45%, ενώ ένα άλλο 45% δηλώνε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται και άλλα. Μάλιστα, αυτή την άποψη έχει το 64% εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ, το 22% του ΣΥΡΙΖΑ και το 42% του ΚΙΝΑΛ.

Στην ερώτηση ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες (με δυνατότητα μίας απάντησης) πρώτο καταγράφεται το ηλεκτρικό ρεύμα με 45%και δεύτερη η θέρμανση, ενώ μόνον το 13% δηλώνει ως μεγαλύτερο πρόβλημα την αγορά τροφίμων.

Έχουν βάση οι ρωσικοί ισχυρισμοί, απαράδεκτος ο πόλεμος

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν βάση οι ρωσικοί ισχυρισμοί σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά από αυτούς, το 48% χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτες» τις πολεμικές επιχειρήσεις. Συνολικά, το 78% των πολιτών χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.