Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 13,9% ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την πανδημία με την οικονομία να ακολουθεί.

Χωρίς εκπλήξεις ως προς τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στο «μέτωπο» της πανδημίας, όμως, οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από 14,2 μονάδες στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 εμφανίζεται ενισχυμένο στο 4,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,7%.

Η εικόνα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό παραμένει σταθερή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 46% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα και τον «Κανένα» στο 24%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (44% πιστεύει το αντίθετο) και εξακολουθούν αντιλαμβάνονται ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την πανδημία, με την οικονομία, όμως, να κερδίζει σε ποσοστό σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου.

Σχετικά με τον κορωνοϊό, η πλειοψηφία (63%) πιστεύει ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας, ενώ εκφράζει ικανοποίηση (60%) για το ρυθμό των εμβολιασμών καθώς και τη βούληση (67%) να κάνει το εμβόλιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιο δημοφιλής στους Έλληνες ξένος ηγέτης με τον Τζο Μπάιντεν να ακολουθεί. Το 71% μάλιστα θεωρεί άλλωστε ότι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος είναι πλέον πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ