Skip to main content

Δημοσκόπηση για το ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν: Ποιος ο νικητής της μονομαχίας

Δημοσκόπηση του CNN για τον νικητή της χθεσινής τηλεμαχίας των υποψήφιων των προεδρικών εκλογών - Ενοχλημένοι οι τηλεθεατές για τους υψηλούς τόνους.

Εξι στους δέκα Αμερικανούς που παρακολούθησαν την τηλεμαχία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν θεωρούν πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έκανε την καλύτερη εμφάνιση ενώ μόλις το 28% υποστηρίζει πως ο Τραμπ ήταν καλύτερος σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Δείτε σχετικά: Τεταμένο κλίμα και βαρείς χαρακτηρισμοί στο πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν (vid)

Σε συνεντεύξεις με τους ίδιους ψηφοφόρους πριν από το ντιμπέιτ το 56% δήλωσε ότι περίμενε πως ο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος ενώ μόλις το 43% πίστευε περισσότερο στον Τραμπ.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, αναμεταδίδει το kathimerini.gr, είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που είχε γίνει το 2016 μετά το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον. Σε εκείνη τη δημοσκόπηση το 62% θεωρούσε πως η Κλίντον κέρδισε την τηλεμαχία και ποσοστό 27% πίστευε πως ο Τραμπ ήταν ο νικητής.

Στη σημερινή δημοσκόπηση περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων υποστήριξαν πως οι απαντήσεις του Μπάιντεν ήταν πιο αληθινές από του Τραμπ (65% υπέρ του Μπάιντεν και 29% υπέρ του Τραμπ) και πως οι επιθέσεις του προς τον πρόεδρο ήταν περισσότερο δικαιολογημένες. Συνολικά, το 69% θεωρεί δίκαιες τις επιθέσεις στον Τραμπ ενώ μόλις το 32% εξέλαβε ως δίκαιες τις επιθέσεις του Τραμπ.

CBS: Ενοχλημένοι από τους υψηλούς τόνους οι τηλεθεατές

Δημοσκόπηση-στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Σύμφωνα με αυτή τη στιγμιαία δημοσκόπηση, το 48% των τηλεθεατών κρίνει ότι νικητής αυτής της πρώτης αναμέτρησης ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν λίγη ώρα νωρίτερα πως θεωρούν πως η έκβαση της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένη και ότι υπάρχει πολλή «αβεβαιότητα».

Πηγή φωτογραφίας: Olivier Douliery/Pool vi AP