Skip to main content

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 12 μονάδες η ΝΔ - Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 35,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5% - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί.

Με 12 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr, δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 35,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,4%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4% και τελευταίο κόμμα που φαίνεται να κερδίζει την είσοδό του στο Κοινοβούλιο είναι το ΜέΡΑ 25 με 3,4%. Σημειώνεται ότι 19,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ακολουθήσει άλλες επιλογές, ενώ το 12% δηλώνει αναποφάσιστο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» καθορίζει και την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών. Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής υπουργός με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ενώ την πρώτη επτάδα συπληρώνει ο υπουργός Προστασιας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.