Skip to main content

Δημοσκόπηση:Στρατιωτική απάντηση στην Τουρκία θέλει το 56% των Ελλήνων

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Βεργίνα Τηλεόραση 41,7% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ 83% συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την επιτροπή «Ελλάδα 2021», για το ποιοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και για την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η Interview. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό, ήτοι 56%, επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό. Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Επίσης, σε ερώτηση σχετική με το έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ένας στους δύο πολίτες (50%) όσων ρωτήθηκαν εκφράζει αρνητική κρίση.

Συνεχίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε στο διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου 2020 πανελλαδικά, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 20,8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,7%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,9%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ 41,7%
ΣΥΡΙΖΑ 20,9%
ΚΙΝΑΛ 6,8%
ΚΚΕ 4,4%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,6%
ΜεΡΑ25 3,3%
ΑΛΛΟ 6,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,5%

Η βαθμολογία των υπουργών για την αποτελεσματικότητά τους

Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,2, και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με βαθμολογία 7, στην τρίτη θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 6,7, και στη συνέχεια ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (6,3) και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (5,7), ενώ στις τελευταίες θέσεις εμφανίζονται ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με βαθμολογία 5,6 και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με 5,5.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα ΕΔΩ