Skip to main content

Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι Έλληνες για τα μέτρα στον Έβρο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 36% απάντησε αρκετά, ενώ το 26% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN δείχνει πως οι πολίτες επιδοκιμάζουν τα μέτρα της κυβέρνησης στην κρίση με την Τουρκία στα σύνορα του Έβρου.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποσοστό ικανοποίησης σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα από την κυβέρνηση. Το 36% απάντησε αρκετά, ενώ το 26% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, 21% δήλωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τον ικανοποιούν καθόλου, ενώ ένα 12% εμφανίστηκε λίγο ικανοποιημένο από αυτά, στη δημοσκόπηση του OPEN.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες μοιάζουν ιδιαίτερα αρνητικοί στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί κλειστό κέντρο μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή τους. Το 60% δηλώνει πως δεν θέλει, ενώ 32% απαντούν θετικά στην δημοσκόπηση της Alco για το OPEN.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 79% των ερωτηθέντων δηλώνει επαρκώς ενημερωμένος αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού. Οι απαντήσεις αυτές έρχονται την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες πως επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν παρά τις οδηγίες για κατ' οίκον περιορισμό.

Η δημοσκόπηση της Alco όμως, περιελάμβανε και τα κλασικά ερωτήματα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό. Στο ερώτημα ποιος είναι πιο αποτελεσματικός ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει ποσοστό 46%, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 22%. Από τους ερωτηθέντες, ένα 26% απάντησε κανένας από τους δύο.

Στο +13,3 η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση του OPEN παρουσίασε όμως και πρόθεση ψήφου. Σε αυτήν, σε παρόμοια διαφορά με εκείνη πρόσφατης δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η εκτίμηση επί των εγκύρων φέρνει τη ΝΔ στο 37%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,7%. Ακολουθεί ΚΙΝΑΛ (6,1%), ΚΚΕ (5,2%), Ελληνική Λύση (5,2%) και ΜεΡΑ25 (2,3%).