Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΚΙΝΑΛ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη ως καταλληλότερο ηγέτη του Κινήματος Αλλαγής - Στη δεύτερη θέση ο Γιώργο Παπανδρέου.

Προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) ως καταλληλότερο για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της politic.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου ανακάτεψε την τράπουλα της εσωκομματικής μάχης στο Κίνημα Αλλαγής. Ακολουθούν κατά σειρά ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, την πρώτη θέση των προτιμήσεων έχει ο Λοβέρδος (28%), ενώ ακολουθούν οι Ανδρουλάκης (24,6%) και Παπανδρέου (24,3%).Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).Σε ότι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%).Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

«Ναι» στην αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ

Η δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη πλεύση του κόμματος. Συγκεκριμένα, το 62,2% απαντά ότι δεν επιθυμεί καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 29,7 % είναι θετικά διακείμενο με μια συνεργασία με την ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να είναι αθρόα καθώς συνολικά, συγκεντρώθηκαν 83.000 υπογραφές.

Το 58,4% των ερωτηθέντων θα πάει ψηφίσει στις εκλογές ως μέλος του κόμματος ΚΙΝΑΛ, το 34,3% ως φίλος και το 7,3% απάντησε πως δε θα πάει να ψηφίσει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ