Skip to main content

Δημοσκόπηση Interview: Σαφές προβάδισμα Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ευρύ προβάδισμα του εκλεκτού της ΝΔ βλέπει νέα δημοσκοπική έρευνα - Δίνει νικητή τον Ταχιάο σε οποιοδήποτε δίπολο στον δεύτερο γύρο

Σημαντικό προβάδισμα του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Νίκου Ταχιάου, στην κούρσα για τον δήμο Θεσσαλονίκης διαπιστώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταχιάος συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,4%, ακολουθούμενος από την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου με 11,7%, τον Γιώργο Ορφανό με 11,5%, τον πρώην νομάρχη και περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη με 9,2% και τον υποστηριζόμενο από το ΚΙΝΑΛ Σπύρο Βούγια με 9%.

Ακολουθεί ο πρώην αντιδήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας με 5,8% και έπονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3%, ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,6%, ο Μάκης Κυριζίδης με 2,5%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7% και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος με 1,5%. Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του τελευταίου απορρίφθηκε χθες από το  Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται σε ποσοστό πέριξ του 1%.

Στα δίπολα μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του κ. Ταχιάου, ο υποψήφιος της ΝΔ έχει και πάλι προβάδισμα καθώς σε ενδεχόμενη αναμέτρησή του με την Κ. Νοτοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 50,1% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει ποσοστό 21%.

Στο δίπολο Ταχιάου – Ορφανού, έχει προβάσιμα πάλι ο κ. Ταχιάος με ποσοστό 38,7% , έναντι του Γ. Ορφανού που συγκεντρώνει 29,2%.

Σχεδόν η ίδια εικόνα εντοπίζεται και στο δίπολο Ταχιάου – Βούγια με τους υποψηφίους να συγκεντρώνουν αντίστοιχα τα ποσοστά 45,5% - 23,1%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 9 Μαΐου σε δείγμα 855 ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης.