Skip to main content

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερή διαφορά οκτώ μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλα τα ερωτήματα στο crash test με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Ν. Χατζηνικολάου, η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλα τα ερωτήματα στο crash test με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, χάνοντας μόλις 0,4% από τη μέτρηση του Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελαφρά άνοδο κατά 0,3%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%.

Το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 11,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 3%, Έλληνες 2,3%.

Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,3%.

Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα

Στο κρας τεστ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, αδιαφιλονίκητος πρώτος είναι ο πρωθυπουργός, με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ερωτήματα: Από την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Πρώτος σε δημοτικότητα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ισοζύγιο 47,8%-51,4% θετικών και αρνητικών γνωμών, αντιστοίχως. Δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης (34,3%-52,2%), τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (33,7% θετικές γνώμες-65,6% αρνητικές).

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει η πλειοψηφία

Η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14,8% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η φράση που ταιριάζει στην κυβέρνηση είναι «προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα», με ποσοστό 34,6%.

Το 25,6% απαντά «δεδομένων των συνθηκών κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», ενώ το 22,8% πιστεύει ότι «είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

Τέλος, το 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα».