Skip to main content

Δημοσκόπηση: «Όχι» σε νέο lockdown, λένε επτά στους δέκα Έλληνες

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι ξεκάθαρα αντίθετο με την επιβολή ενός lockdown στην περιοχή του. Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση.

Στο 18% φτάνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR, ενώ οι πολίτες δεν θέλουν συμβιβασμό με την Τουρκία και νέο lockdown.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, το ΚΙΝΑΛ 5%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ 25 2,9%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 13,1%. Το άλλο κόμμα φτάνει σε ποσοστό 4,6% και στο 5,6% το λευκό - άκυρο - αποχή.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός στο 44,9%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί στο 24,6%.

Η απάντηση σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο

Το 47,7% των Ελλήνων θεωρεί πως δεν θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό θερμό επεισόδιο. Ενώ το 43,8% πιστεύει πως ο συμβιβασμό είναι η καλύτερη λύση.

«Όχι» σε lockdown

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι ξεκάθαρο αντίθετο με την επιβολή ενός lockdown στην περιοχή του.

Συγκεκριμένα το 70,5% διαφωνεί με την επιβολή τοπικού lockdown, ενώ το 26% συμφωνεί.

H αξιολόγηση των υπουργών

Στη δημοσκόπηση του STAR υπήρξε και ερώτημα σχετικά με τους υπουργούς της κυβέρνησης και το πόσο θετική ή όχι είναι η άποψη των πολιτών.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην κορυφή με 55,2%, ενώ ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος.