Skip to main content

Δημοσκόπηση MRΒ: Πιθανή χρεοκοπία βλέπει ένας στους τρεις Έλληνες

Στo 7,9% είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, θετικά αξιολογείται η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 70% του δείγματος.
Πιθανή χρεοκοπία βλέπει ένας στους τρεις Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό του Mega. Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, ξεκίνησε μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και έληξε την περασμένη Τρίτη.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση για την πιθανότητα να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα, πολύ/αρκετά απαντά το 34,5%, μάλλον όχι/όχι το 57,5%, ανενημέρωτο (ή δεν απαντά) το 8%.

Στην πρόθεση ψήφου, η απήχηση των κομμάτων παρουσιάζει παρόμοια ποσοστά με τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου, εξαιρουμένου του ΛΑΟΣ, που  εμφανίζεται ελαφρώς αποδυναμωμένος.  Στην ερώτηση αν την επόμενη Κυριακή διενεργούνταν εκλογές, το 38,2% του δείγματος δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 30,3 Νέα Δημοκρατία, το 6,6% ΚΚΕ, το 4% ΛΑΟΣ, το 3,8% ΣΥΡΙΖΑ και το 2,1% Οικολόγους-Πράσινους.

Η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ αξιολογείται θετικά από την πλειοψηφία του συνόλου του δείγματος (70,4%) και αρνητικά από το 21,6%. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ η θετική αξιολόγηση φτάνει το 86,1% και η αρνητική 10,5%.