Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ OPEN: ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ - ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Ποιες είναι οι οπαδικές προτιμήσεις των Ελλήνων φιλάθλων σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Τις προτιμήσεις των φιλάθλων στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα της Alco που παρουσιάστηκε στο OPEN.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού βρίσκεται στο 2%, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι πλέον ξεκάθαρα η 3η οπαδική δύναμη της χώρας, ενώ ανεβασμένα είναι και τα νούμερα της ΑΕΚ, την ώρα που ο Άρης βρίσκεται στο 3%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα ο Ολυμπιακός παραμένει η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα, με ποσοστό 28%, ενώ ο Παναθηναϊκός τον ακολουθεί από κοντά με 26%. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε σύγκριση με παλαιότερες έρευνες τόσο στην επικράτεια με 18% όσο και στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, όπου βγάζει εύκολα… αυτοδυναμία με το εντυπωσιακό 59%, κεφαλαιοποιώντας τις πολύ σημαντικές επιτυχίες της τελευταίας πενταετίας με τις κατακτήσεις ενός πρωταθλήματος και τριών κυπέλλων επί Ιβάν Σαββίδη. Στην τέταρτη θέση με 13% είναι η ΑΕΚ, η οποία επίσης παρουσιάζει μικρή αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων της μετά το πρωτάθλημα του 2018, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Αρης με 3%.Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, που παρουσίασε την έρευνα σχολίασε: «Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια, αναδεικνύει το πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα, που αποτελεί ισχυρή συνήθεια ζωής και ταυτοχρόνως υψηλής εμπορικής αξίας «προϊόν». Παρά την αρνητική αξιολόγηση του πρωταθλήματος της Super League, με δεδομένη την ευρεία κοινωνική του βάση, αλλά και την απήχηση του σε δυναμικές ηλιακά ομάδες, το ποδόσφαιρο μπορεί να αυξήσει την απήχηση του στην ελληνική κοινωνία. Προϋπόθεση, τόσο  οι φορείς που το διοικούν, όσο και η Πολιτεία, να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ