Skip to main content

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μάχη για τρεις στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τι δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για τον δήμο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 20-23 Απριλίου.

Μάχη για τρεις στον δήμο Θεσσαλονίκης για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών δείχνει νέα έρευνα που διενήργησε η Opinion Poll για λογαριασμό της free press «Καρφίτσα».

Πρόκειται για τον Νίκο Ταχιάο, τον Γιώργο Ορφανό και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα οι οποίοι ενισχύονται στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τα αποτελέσματα της ίδιας εταιρείας πριν ένα μήνα. Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι 16.2% ο κ. Ταχιάος, 14.3% ο κ. Ορφανός και 12.4% ο κ. Ζέρβας, όταν πριν ένα μήνα συγκέντρωναν με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της Opinion Poll 15.7%, 12.3% και 9.8% αντίστοιχα. 

Ενισχυμένη εμφανίζεται σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα και η Κατερίνα Νοτοπούλου, φθάνοντας το 8.2% από 6.5%, στα ίδια επίπεδα κινείται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εμφανίζεται με 7% έναντι 6.9% πριν ένα μήνα, ενώ αξιοσημείωτη πτώση καταγράφει ο Σπύρος Βούγιας, στο 7% από 9.7% στην προηγούμενη μέτρηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, αξιοσημείωτο ποσοστό, ήτοι 5%, καταγράφει ο Πέτρος Λεκάκης, ενώ πάνω από 2% των προτιμήσεων συγκεντώνουν οι κ.κ. Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις,  σε δείγμα 1003 ατόμων, το διάστημα από 20 έως 23 Απριλίου.





Αντίθετα, όσον αφορά στις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53. 2 %, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης συγκεντρώνει 8,5%, του ΚΚΕ Σωτήρης Αβραμόπουλος 3,3% και του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Παπαστεργίου 2,5%.