Skip to main content

Δημοσκόπηση: Η δημοφιλία βουλευτών/πολιτευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης

Ποιους βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν οι Θεσσαλονικείς εάν είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή - Η πρόθεση ψήφου

Τη δημοφιλία βουλευτών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΑ στην Α' Θεσσαλονίκης αλλά και την πρόθεση ψήφου εάν την άλλη Κυριακή είχαμε εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, όσοι θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, επιλέγουν σε ποσοστό 47,7% τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ενώ δεύτερο, σε ποσοστό 38,8% θα εξέλεγαν τον Σταύρο Καλαφάτη. Ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά η Έλενα Ράπτη (38,4%) και την εξάδα συμπληρώνουν οι Στράτος Σιμόπουλος (22,5%) και Άννα Ευθυμία μαζί με Δημήτρη Κούβελα με ποσοστό 22,3%, οι οποίοι ακολουθούνται από πολιτευτές.



Στον ΣΥΡΙΖΑ, την πρωτιά καταλαμβάνει με μεγάλη διαφορά η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία συγκεντρώνει το 58,3% των προτιμήσεων. Ακολουθoύν ο Χρήστος Γιαννούλης με 41,7%, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με 38,9%, ο Γιάννης Αμανατίδης με 36,1% και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με 30,6%.

 

Πρόθεση ψήφου

Διαφορά 6,4% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει στην εκλογική Περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης ποσοστό 31,5% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν οι αναποφάσιστοι σε ποσοστό 11,7%, ενώ στα υπόλοιπα κόμματα τα ποσοστά κυμαίνονται ως εξής:

Ελληνική Λύση: 6,3%

Κίνημα Αλλαγής: 6,2%

ΚΚΕ: 6,0%

ΜέΡΑ25: 3,9%

Άλλο: 5,6%

Λευκό/Άκυρο: 2,6%

Δεν θα ψηφίσω: 1,1%.