Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της

Προβάδισμα με σχεδόν 18 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metro Analysis, η οποία δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κοροναϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.