Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC: ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το κύμα ακρίβειας και ο δύσκολος χειμώνας που θα χτυπήσει την πόρτα των νοικοκυριών είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, σύμφωνα με τηδημοσκόπηση.

Περιορισμένης έκτασης απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μικρά οφέλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με την οποία η κοινή γνώμη, παρότι αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εξακολουθεί να έχει στραμμένη την προσοχή της στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας. Η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ